Izjava o zasebnosti elektronskih storitev Rolete Kosec1. Katere osebne podatke zbiramo, zakaj in s kakšnimi tehničnimi sredstvi?

Zbiramo samo osebne podatke, ki nam jih želite zaupati, oziroma podatke, ki so potrebni, da vam lahko zagotavljamo (in izboljšujemo) svoje storitve. Zbiramo neposredne osebne podatke, kot so ime, naslov in elektronski naslov, pa tudi posredne podatke, kot so piškotki, podatki o povezavi in sistemu.

Svoj elektronski naslov, ime, telefonsko številko itd. nam boste morda želeli zaupati, da vam lahko priskrbimo informacije o svojih izdelkih, pa tudi, da vas vključimo v svoje nagradne igre ali ankete ali pa vas samo obveščamo o vznemirljivih novostih v Roletah Kosec, ki vas zanimajo.

2. Kdo ima dostop do vaših podatkov?

Rolete Kosec d.o.o. izvaja vse potrebne ukrepe, da vaši osebni podatki ostanejo zasebni in varni. Samo pooblaščeno osebje podjetja ima dostop do vaših osebnih podatkov. Za vse zaposlene v podjetju Rolete Kosec d.o.o., ki imajo dostop do vaših osebnih podatkov, je obvezno spoštovanje Politike o zasebnosti.

3. V katere namene podjetje Rolete Kosec d.o.o. uporablja vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo uporabili v namen, iz katerega ste nam jih posredovali. Poleg tega se bodo uporabljali še za potrebe skrbništva, podpore in pridobivanja povratnih informacij glede naših storitev, pa tudi za preprečevanje kršitev varnosti, zakona ali naših pogodbenih določil.

4. Kako varujemo in zaščitimo vaše podatke?

Posredovani podatki se zavarujejo pred nepooblaščenim in nezakonitim dostopom, ki lahko nastane med prenosom z varnostnim protokolom SSL (HTTPS).

5. Kako lahko preverite, spremenite ali zbrišete svoje osebne podatke?

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati. Piškotki nam pomagajo prilagajati stran vašim osebnim potrebam.

Sami lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da izključite možnosti sledenja s piškotki, ali tako, da vas opozori, kadar bodo piškotki poslani.

Na spletni strani zagotavljamo obvestilo s privolitvijo in uporabnika ustrezno obveščamo o možnostih nastavitev piškotkov. Na spletni strani brez izrecne uporabnikove privolitve ne uporabljamo piškotkov, ki potrebujejo privolitev uporabnika za namestitev.
Zagotavljamo možnost naknadne spremembe privolitve uporabnika s tem, da obvestilo ohranja na vidnem mestu na spletni strani www.rolete-kosec.si.

Med brskanjem po spletni strani podjetja (http://rolete-kosec.si) in drugih spletnih straneh, lahko spletne oglaševalske mreže, s katerimi delamo, postavijo na vašem računalniku anonimne piškotke oziroma uporabljajo podobne tehnologije za razumevanje vaših interesov na podlagi vaših anonimnih spletnih aktivnosti in tako prilagodijo več relevantnih oglasov za vas. Če ne želite prejemati tovrstnega prilagojenega oglaševanja, lahko z obiskom te strani izključite večino podjetij, ki so vključeni v tovrstno oglaševanje (Še vedno boste sicer videli oglase, vendar bodo le-ti dostavljeni preko drugačnih metod targetiranja).

6. Kako dolgo se hranijo vaši podatki?

Spletno mesto uporablja piškotke, ki so opredeljeni v nadaljevanju:
Ime piškotka Namen piškotka Čas trajanja
Piwik Analytics Statistika ogledov strani. Do izbrisa uporabnika oz. 36 mescev od obiska spletne strani

Izbris piškotkov je možen preko navodil na uradni spletni strani razvijalcev brskalnikov
Podrobna navodila:

• Firefox
• Chrome
• Internet Explorer
• Microsoft Edge
• Safari

7. Kako lahko preverite, spremenite ali zbrišete svoje osebne podatke?

Kot smo že omenili zgoraj, osebni podatki niso trajno shranjeni na strežnikih Rolete Kosec. Vaše osebne podatke lahko za vas izbrišemo, popravimo ali posodobimo tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@rolete-kosec.si.

8. Kako dolgo se hranijo vaši podatki?

Kot je bilo že omenjeno zgoraj, se posredovani podatki na strežnikih Rolete Kosec ne shranijo trajno. Podjetje bo hranilo vaše osebne podatke le toliko časa, kot je smiselno glede na našo potrebo, da odgovorimo na vprašanja ali rešimo težave, zagotavljamo izboljšane in nove storitve ter zadostimo zakonskim zahtevam po veljavni zakonodaji.

9. Kontaktni podatki

Kot oseba, na katero se podatki nanašajo, imate določene pravice. Če želite pravice uveljaviti ali če imate vprašanja oz. pritožbe, stopite v stik z ekipo, ki upravlja spletne strani, tako da nam pišete na elektronski naslov info@rolete-kosec.si.

Zbirajo se zgolj tisti osebni podatki, ki so nujno potrebni za posredovanje odgovora. Če vam ekipa, ki upravlja spletno stran Rolet Kosec, ni zmožna odgovoriti, bo vaše elektronsko sporočilo posredovala drugi službi, vam pa bo poslala elektronsko sporočilo (če ste navedli e-pošto), da vas seznani, kateri službi je vaše vprašanje posredovala. Če imate kakršna koli vprašanja glede obdelave elektronske pošte in osebnih podatkov, jih vključite v svoje sporočilo.

10. Upravljanje z osebnimi podatki


Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Rolete Kosec d.o.o.
Steletova ulica 4, 1234 Mengeš


11. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na novice, dogodke in ostale vsebine spletnega mesta www.rolete-kosec.si

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanja, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

V podjetju sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2016.119.01.0001.01.SLV (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov https://zakonodaja.com/zakon/zvop-1.
Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje elektronskih novic o aktualnih vsebinah in dogodkih našega podjetja ali z oddajo povpraševanja se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: ime in priimek in e-pošta. Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov za naslednje namene:

[1] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje novic elektronskih novic o aktualnih vsebinah, novicah in dogodkih našega podjetja in velja do preklica in obsega:

• uporabo podatkov za pošiljanje občasnih e-novic o aktualnih akcijah, dogodkih, novostih ipd…
• uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, ki so vezane na prodajo naši storitev ali produktov

12.Politika zasebnosti

Na določenih mestih spletne strani rolete-kosec.si podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na spletni strani.

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic
Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.

Ob oddaji povpraševanja na spletni strani rolete-kosec.si se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo ponudbe in komunikacijo, povezano s to ponudbo.

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:

  • ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
  • osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim oseba
  • se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja


Čas hrambe osebnih podatkov
Pridobljene osebne podatke podjetje toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. oz. do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@rolete-kosec.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

13.Vaše pravice

Posameznik se lahko od prejemanja novic odjavi kadarkoli, in sicer s klikom na označeno povezavo v prejetem elektronskem sporočilu. Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@rolete-kosec.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

  • Pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki,
  • Pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki,
  • Pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
  • Pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja
  • Pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi,
  • Pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.


Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio