Tende


Za prijetno bivanje v senci poskrbite da vas bodo senčile markize različnih oblik in barv. Ponujamo vam takšne markize, ki so primerne za senčenje balkonov, teras, izložbenih oken, gostinskih lokalov in vhodov.

Tende lahko upravljamo:
- ročno
- monokomanda
- motorni pogon
- na stikalo

Vrste tend

Klasične tende - klasične markize


  • Klasične tende so najbolj razširjene izvedbe tend.
  • Klasična tenda je senčilo s platnom oz. ''platnena streha''.
  • Prednost takšnih senčil je enostavno odpiranje in zapiranje.
  • Zložena tenda zavzame malo prostora in ima možnost odpiranja in zapiranja na motorni pogon.


Polkasetne tende


Polkasetne tende se od klasičnih tend razlikujejo po dodatnem, tovarniško narejenem ohišju oz. kaseti. Platno se zloži v ohišje in je tako zaščiteno proti vremenskim vplivom, s tem se podaljša življenska doba platna. Ostali mehanizem ostanejo vidni. Posebno pozorni pa moramo biti, da je platno suho, ko ga zložimo v kaseto, saj lahko drugače splesni. Platno v kaseti namreč potrebuje več časa, da se posuši.


Kasetne tende


Kasetne tende se od polkasetnih tend razlikujejo po tem, da tovarniško narejeno ohišje oz. kaseta skrije tako platno kot tudi mehanizem tende (roke). Kasetne tende predstavljajo vrh ponudbe tend in so estetsko tudi najlepše. Tako kot pri polkasetnih tendah je tudi tukaj platno, zavarovano pred vremenskimi vplivi, ko je zloženo. To seveda podaljša življensko dobo platna. In tako kot pri polkasetnih tendah, moramo biti tudi pri kasetnih tendah posebno pozorni , da je platno suho, ko ga zložimo v kaseto, saj lahko drugače splesni. Platno v kaseti namreč potrebuje več časa, da se posuši.Tende za zimske vrtove


Tende za zimske vrtove so namenjene uporabi na zunanjih zgornjih(strešnih) delih zimsko-letnih vrtov in ostalih fiksnih konstrukcijah. Deluje na motorni pogon z možnostjo nadaljnega dodajanja avtomatike za sonce/veter. Največja priporočena dimenzija tende je 5 m v dolžino ob steni in 4 m v širino.
Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio