Kako očistiti zunanje žaluzije kot profesionalec

Toplejši meseci so po dolgi zimi primerni tudi za pomladansko čiščenje. Med drugim na vrsto pridejo tudi žaluzije. Priporočljivo je, da zunanje žaluzije očistite vsaj enkrat na leto, da se ohrani njihova lepota in funkcionalnost.

Za čiščenje zunanjih žaluzij predlagamo, da jih najprej sperete z vodo, tako boste odstranili večino prahu in umazanije. Nato pripravite raztopino s toplo vodo in blagim detergentom. Uporabite mehko krpo, da ne poškodujete površine žaluzij. Počasi in nežno obrišite žaluzije z mehko krpo, ki ste jo namočili v raztopino. Pazite, da ne boste grobi, da ne poškodujete žaluzij. Če so žaluzije zelo umazane, lahko uporabite raztopino soda bikarbone in vode. S to mešanico nežno obrišite površino žaluzij. Ko ste končali, žaluzije sperite s čisto vodo in osušite s suho krpo.

Pomembno je, da ne uporabljate grobih ščetk in čistil, saj lahko poškodujete površino žaluzij. Če imate veliko žaluzij, najprej očistite en del in ga sperite, preden nadaljujete z drugim delom. Na ta način boste preprečili, da se raztopina detergenta posuši in pusti sledi na površini žaluzij.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio