Žaluzije – regulatorji svetlobe v prostoru

Žaluzije, naj bodo zunanje ali notranja, so namenjene senčenju prostorov in zagotavljanju zasebnosti. Ščitijo nas pred sončno svetlobo in pregrevanjem prostorov ter zastirajo pred nezaželenimi radovednimi pogledi. V primerjavi z drugimi zunanjimi senčili bi lahko rekli, da so žaluzije multifunkcionalne.


Zunanje žaluzije se lahko vgrajujejo na objekte v izgradnji, lahko pa se odločite zanje tudi na tistih objektih, ki že imajo fasado.

Zunanje žaluzije so izdelane iz vodoravnih lamel v različnih oblikah. Na voljo so žaluzije v obliki črke C, S, T ali Z. Lamele so izdelane iz zelo kakovostne aluminijaste zlitine in zaradi trdnosti obojestransko obrobljene. Zato se lahko tudi upirajo močnemu vetru. Prednost žaluzij v obliki črk S ali Z je, da lahko zaradi gumiranih tesnil bolje zatemnijo prostor od preostalih dveh oblik. Njuna oblika pripomore tudi k zmanjšanju hrupa iz okolja. Sami se lahko tudi odločite, na kakšen način boste uporabljali regulatorje svetlobe v prostoru. Izbirate lahko med ročnim dvigovanjem, spuščanjem in reguliranjem žaluzij, lahko pa se odločite za upravljanje na električni pogon s stikalnim pogonom ali pa za upravljanje na daljavo s pomočjo daljinca.


Notranje žaluzije so za razliko od zunanjih predvsem lažje za vzdrževanje, saj z njih prah preprosto obrišemo z vlažno krpo. Nudijo nam zelo dobro zaščito pred soncem, enostavne so za upravljanje s pomočjo obračanja palice, dvigujemo in spuščamo pa jih s pomočjo vrvi. Lamele lahko nastavimo tako, da prepuščajo poljubno količino svetlobe.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio