Tudi rolete je treba čistiti

Povsem običajno nam je, da redno čistimo notranjost stanovanj in hiš, okoli hiše redno kosimo travo, skrbimo za vrt, nekoliko redkeje, običajno spomladi in jeseni, pa poskrbimo tudi za čiščenje oken. V paket čiščenja oken sodi še čiščenje notranjih in zunanjih polic in pa seveda pranje zaves. Zelo redko pa se v tem paketu znajdejo tudi rolete, ki se seveda tako, kot vse, kar je izpostavljeno vremenskim vplivom, sčasoma zapraši in umaže.


Običajno se na rolete spomnimo, ko se pokvarijo in jih sproti še očistimo, sicer ostanejo umazane tudi po več let. Verjetno k temu, da nanje pozabimo, pripomore to, da jih spuščene običajno vidimo le ponoči, ko je tema in se umazanija ne vidi, delno pa najverjetneje tudi to, da ne vemo prav natančno, kako se čiščenja lotiti.

Rolete v kaseti boste najlažje očistili s pomočjo sesalnika in vlažne krpe. Sicer pa se rolet z zunanje strani lotite s tlačnim čistilcem in najprej sperite z njih prah in nakopičeno umazanijo. Pazite le, da ne boste uporabili vode pod previsokim pritiskom, da ne poškodujete površine rolet. Naslednji korak je uporaba milnice, lahko tudi tekočine za pomivanje, nikakor pa ne agresivnih čistilnih sredstev. Izberite tudi mehko krtačo, da ne popraskate površine rolet, ali nekoliko mehkejšo krpo. Ne pozabite na čiščenje notranjih stranskih vodil. Zgodi se namreč, da tam nabrana umazanija lahko tudi prepreči pravilno delovanje rolet.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio