Ste se znašli pred odločitvijo žaluzije ali rolete?

Vgradnja oken v nov zasebni ali poslovni objekt oziroma zamenjava že obstoječih oken običajno sprožita tudi vprašanje, na kakšen način bomo prostore zasenčili oziroma zatemnili. Odločitev vsekakor ni tako enostavna, kot se mogoče zdi na prvi pogled, zato je pred nakupom smiselno dobro premislimo, kaj si želimo, ali še bolje kaj potrebujemo za čim bolj udobno in prijazno bivanje v prostoru.

Seveda je estetsko lepo, da je cel objekt odet v žaluzije ali rolete, a vseeno, v objektu bivate vi, zato ste vi tisti, ki sprejemate končno odločitev, v katerih prostorih se boste odločili za eno ali drugo rešitev.

Žaluzije za razliko od rolet niso namenjene popolni zatemnitvi prostorov, saj z njimi količino svetlobe le reguliramo. Namen rolet je popolno zasenčenje prostora. In ker je znanstveno dokazano, da je dober in obnovitveni spanec le spanec v popolni temi, se boste najverjetneje odločili za rolete v spalnih prostorih. Žaluzije, pa naj še tako dobro tesnijo svetlobo, vam v urbanem in polurbanem okolju, kjer je veliko luči, popolne teme ne bodo mogle zagotoviti. Za rolete se tako običajno odločamo v spalnih prostorih in kopalnici, v bivalnih in poslovnih prostorih, predvsem tistih, z večjimi zastekljenimi površinami, pa so običajno v prednosti žaluzije.

Zunanje žaluzije je v primerjavi z roletami treba pogostejše očistiti, pri tem pa tudi paziti, da se ne zvijejo in poškodujejo. Medtem, ko rolete le občasno obrišemo, je priporočljivo, da žaluzije dobro očistimo nekajkrat na leto, saj se na njih primejo nečistoče, ki jih v poletnih mesecih sonce lahko na lamelo dobesedno zažge.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio