So vam ljubše PVC ali ALU rolete?

Mogoče se na prvi pogled zdi, da se rolete uporabne le ponoči, a ni tako. Rolete nas ščitijo tudi pred soncem in vremenskimi neprilikami, pogosto pa tudi pred radovednimi pogledi sosedov ali mimoidočih. Prav tako so lahko neprijetna ovira za potencialne vlomilce, nekaj pa nam pomagajo prihraniti tudi pri ogrevanju. Zelo prijazne so glede vzdrževanja in čiščenja. Vzdrževanja namreč skorajda ni, čiščenje pa zahtevajo zelo redko.

Izbirate lahko med PVC in ALU roletami. Glede na videz se boste težko odločili, saj sta obe vrsti lepi. Nekoliko drugačna pa bo zgodba, če boste za nasvet vprašali strokovnjaka. Skoraj zagotovo vam bo priporočil ALU rolete. Te namreč zagotavljajo do četrtino boljšo toplotno izolacijo pozimi, medtem, ko se poleti, ko nas preveč sonca moti, sončna svetloba od njih skoraj popolnoma odbija. Poleg vremenske in toplotne zaščite nas ALU rolete ščitijo tudi pred hrupom in vlomilci. Zunanji hrup ublažijo za približno 10 decibelov.


PVC rolete so cenovno ugodne, enostavne za montažo in demontažo, upravljate jih lahko preko daljinskega upravljalca, omogočajo pa tudi simulirano prisotnost preko časovnega stikala. Lamele PVC so izdelane iz zelo kakovostnih plastičnih mas, medtem ko je notranjost profila lamele predeljena s pregradnimi stenami. To naredi lamelo PVC rolet trdnejšo in odpornejšo na številne zunanje vplive.

Tako ALU kot PVC rolete so na voljo v različnih barvah. Izbirate lahko med kar 12 odtenki, belo, barvo limone, svetlo sivo, bež, lesno svetlo in letno temno barvo, barvo macesna, rdečo, zeleno, svetlo in temno čokoladno barvo in skoraj črno.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio