Razpoloženje leta 2022 zaznamuje vijoličasto modra

Barve. Katere imate najraje? Pozitivne, izzivalne, vpadljive, drzne, morebiti celo predrzne, nenavadne? So vam bližje umirjeni toni, zamolkle barve, barve, ki se zlijejo z okolico? Sledite trendom ali klasiki? Ljudje barve prepoznavamo kot pomembno obliko komunikacije ter način izražanja. Pri tem ni pomembno ali gre za nakup oblačil ali za nakup rolet in žaluzij v določeni barvi. Barva torej precej pove o nas, izbira v barvni paleti rolet in žaluzij pa je precejšnja.


Že veste, katera barva je barva leta 2022? Vsak konec leta v družbi Panton razglasijo barvo, oziroma odtenek določene barve, ki bo zaznamovala prihodnje leto. Smernice v oblikovanju in modi bo v letu 2022 narekovala vijoličasto modra barva. Natančneje, gre za odtenek poimenovan Very Peri, ki ima lastnosti modre, a z rdečim podtonom. Odtenek naj bi spodbujal osebno iznajdljivost in ustvarjalnost. Je najsrečnejši in najtoplejši od vseh modrih odtenkov, odražal pa naj bi tudi simbol globalnega duha in sprememb, ki jih doživljamo.


Strokovnjaki z izbiro barve vplivajo na razvoj izdelkov in nakupne odločitve v številnih panogah, vključno z modo, pohištvom in industrijskim oblikovanjem. A kljub temi, da modro vijoličasta lahko vnese občutek igrive svežine in poživi, je vprašanje, če je primerna tudi za žaluzije in rolete. Odločitev za barvo enih ali drugih ne bo odločitev, ki bo zaznamovala samo eno leto, temveč daljše obdobje, najverjetneje več deset let. Zato se je pri tej odločitvi vsekakor smiselno vprašati, kakšno boste imeli fasado oziroma kakšne barve je že obstoječa fasada.


Če si težko predstavljate, katera barva bi bilo najprimernejša, se sprehodite po svojem in drugih spalnih naseljih. Tako si boste lažje predstavljali različne kombinacije, dobili kakšne nove namige, mogoče pa našli tudi novo kombinacijo, na katero niste pomislili, zdaj pa vam je ob pogledu nanjo zaigralo srce. In ne pozabite, odgovoriti si morate na vprašanje ali se želite zliti z okolico ali izstopati. Pa srečno pri izbiri.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio