Prihaja čas tend

Prihajajo toplejši in vse daljši dnevi, z njimi pa tudi obdobje, ko pogosteje iščemo senco. In kaj je v vročih dneh prijetnejšega kot v družbi prijateljev uživati v hladni pijači v senci raznobarvnih tend, ki naš ščitijo pred sončnimi žarki in vročino?

Tende za senčenje so različnih barv in oblik, najpogosteje pa se uporabljajo v gostinskih lokalih in na terasah, opazimo pa jih tudi nad izložbenimi okni, vhodi, balkoni, pred počitniškimi prikolicami in še kje. Ker so tende izpostavljene vremenskim vplivom, je dobro, da so izdelane iz kakovostnega in trpežnega materiala.

Najbolj razširjene so klasične tende. Izdelane so iz platna in običajno zavzemajo malo prostora. Enostavne so za odpiranje in zapiranje. Pri tem si lahko pomagamo tudi z motornim pogonom. Poleg klasičnih poznamo še polkasetne in kasetne tende.

Polkasetne in kasetne tende se od klasičnih razlikujejo po tovarniško narejenem ohišju, ki ga imenujemo kaseta. Kaseta tendo ščiti pred različnimi vremenskimi vplivi in ji na ta način podaljša življenjsko dobo. Pri polkasetnih tendah se v kaseto zloži le platno, medtem ko se pri kasetni tendi v ohišje poleg tende zloži tudi mehanizem tende. Pri polkasetnih in kasetnih tendah moramo biti pozorni le, da je platno, ko ga zložimo povsem suho, saj zato, ker je zloženo potrebuje dlje časa, da se posuši, lahko pa tudi splesni.

Tende se lahko upravljajo na različne načine. Poznamo ročni način upravljanja, monokomando, motorni pogon in stikalo.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio