Pokvarile so se vam rolete. Kaj zdaj?

Ja, tudi to se lahko zgodi. Če ste mojster in zagovarjate načelo naredi sam, potem se boste popravila najverjetneje lotili sami, če pa mojstrskih del niste vešči oziroma ne marate izzivov, za katere veste, da jim boste le stežka kos, pa se boste zanesljivo odločili za pomoč nekoga, ki mu je popravilo rolet mala malica. Lahko se seveda odločite, da vam bo pomagal sorodnik, sosed, prijatelj ali znanec. Sami ali ob njihovi pomoči lahko popravite marsikaj, so pa tudi popravila, za katera je boljše, da vam na pomoč priskočijo strokovnjaki.

Rolete običajno uporabljamo dvakrat dnevno iz meseca v mesec in iz leta v leto. Temu primerno se obrabi tudi material, zato so predvsem pri starejših roletah popravila, nekaj povsem običajnega. Rolete so sestavljene iz več gibljivih delov, med najpogostejše okvare pa sodi strgan navijalni trak. Prav tako se lahko zgodi, da poči ali se zlomi lamela ali kakšen ležaj. Če je navijalnega traku v bobnu še dovolj, boste lahko težavo odpravili sami, prav tako ni pričakovati večjega zapletena tudi pri menjavi celega traku.

Novejše rolete, ki imajo v navijalni sistem vgrajen elektromotor, se običajno manj kvarijo, saj elektromotor poskrbi, da je premik rolete vedno pod enakimi obremenitvami. Pogostejše okvare so pogosto posledica tega, da različni družinski člani spuščajo in dvigujejo rolete različno hitro.

Če ugotovite, da rolete iz takšnih ali drugačnih razlogov sami ne boste mogli popraviti, pokličete na pomoč strokovnjaka. Bodite prepričani, da si boste tako prihranili vsaj nekaj slabe volje.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio