Notranja senčila kot modni dodatek

Mogoče se zdi, da notranja senčila svoj namen opravičijo le v toplih poletnih mesecih, ko nas varujejo pred sončno svetlobo, bleščanjem in neželenimi pogledi. A ni povsem tako. Notranja senčila nam pridejo prav v vseh letnih časih, tudi pozimi, ko zaradi nekoliko manj svetlobe podnevi pogosto prižgemo luč, in smo z ustrezno izbranimi senčili še vedno zaščiteni pred radovednimi zunanjimi pogledi. Poleg tega notranja senčila preprečujejo tudi prehod toplote iz prostora, kar nam pride prav še posebno v hladnejših mesecih.

Med notranja senčila uvrščamo notranje žaluzije, lamelne zavese, roloje in pliseje. Vsa imajo svoje prednosti, odvisno pa je od nas, kaj želimo v prostoru doseči. Notranja senčila poskrbijo tudi za ustvarjanje prijetnega ambienta, pa naj gre za stanovanje ali poslovni prostor. S svojimi številnimi barvnimi odtenki, različnimi materiali in modeli so namreč lahko nekakšen modni dodatek, saj z njimi popestrimo prostor in poskrbimo za optimalno osvetlitev prostora.

Notranja senčila se razlikujejo po obliki, videzu, prosojnosti in načinu montaže. Montirati jih je mogoče neposredno na steklo ali zid. Upravljamo jih lahko na različne načine, in sicer ročno, z ročico, palico ali verižico. Pri izbiri notranjih senčil je dobro, da se odločimo za taka, ki jih bomo zlahka vzdrževali. Kot nalašč za ta namen so senčila s posebnim premazom, ki preprečijo, da bi se nanje lovil prah.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio