Kako pravilno izbrati notranja senčila

Ko se odločamo za notranja senčila, običajno izbiramo med plise senčili, panelnimi zavesami in lamelnimi zavesami. Plise senčila najpogosteje uporabljamo v stanovanjskih in pisarniških prostorih ter na zastekljenih balkonih. Ker so plise senčila izdelana po meri, se natančno prilegajo vsakemu oknu, ne glede na obliko. Zavzamejo malo prostora in jih zlahka pritrdimo tudi na strop ali steno. Njihova montaža in vzdrževanje so zelo enostavni, ker so izdelani iz odličnih materialov, pa zagotavljajo kakovost in dolgo življenjsko dobo.

Pliseji so zgubani, plisirani po posebni tehnologiji, ki zagotavlja obstojnost pliseja. Ločimo dekorativne, to so prosojne tkanine in tkanine z učinkom zmečkanine, izolacijske, ki zagotavljajo odboj toplote in pa zatemnitvene tkanine iz pliseja. Seveda so pliseji na voljo v različnih vzorcih, s katerimi se lahko odlično popestri prostor.

Tudi panelne zavese so na izbiro v različnih vzorcih in barvah. Zavese so na voljo s prosojnim, polprosojnim in neprosojnim blagom. Tovrstne zavese so običajno namenjene za zasenčevanje večjih steklenih površin, zato je pravilna izbira barve in vzorca še toliko pomembnejša, saj so kot dekorativni dodatek pomemben element v prostoru.

Lamelne zavese se od panelnih razlikujejo po tem, da imajo nekoliko širše trakove in se uvrščajo med najkakovostnejša notranja senčila, ki so izdelana v različnih dimenzijah in lahko nadomestijo klasične zavese. Z vgrajenim mehanizmom je omogočeno njihovo preprosto zastiranje in odstiranje, lahko pa se uporabljajo tudi daljinsko.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio