Iščete argumente za in proti roletam in žaluzijam?

Priznamo, odločitev ni tako zelo enostavna, kot ste si sprva mogoče mislili. Tako, kot pri večini izbir, se tudi tukaj odpirajo nove in nove možnosti. Imate občutek, da bolj, ko se želite informirati, več je odprtih vprašanj in vaša odločitev postaja še težja? Verjemite, res niste sami. 

V nadaljevanju vam ponujamo nekaj namigov. Upamo, da vam bodo koristili in da se boste lažje odločili, na kakšen način boste prostore svojega bivališča senčili oziroma zatemnili in si zagotovili udobno in prijazno bivanje.

Seveda je estetsko lepo, da je cel objekt odet v žaluzije ali rolete, a vseeno, v objektu bivate vi, zato ste vi tisti, ki sprejemate končno odločitev, v katerih prostorih se boste odločili za eno ali drugo rešitev. In ja, ni nujno, da imate v celi hiši samo rolete ali samo žaluzije. Nič ni narobe, če eno in drugo kombinirate.

Rolete zagotavljajo zelo dobro toplotno zaščito, saj poleti preprečujejo vstop sončne energije v prostor, spuščene roleta pa nam pozimi zmanjšajo znesek za ogrevanje na položnicah. Poleg tega nam zagotavljajo varnost, saj se lahko odločimo za protivlomne rolete, intimo in popolno zatemnitev prostorov, kar je še posebno pomembno, če si želimo zagotoviti dober spanec. In še nekaj, kar je zelo pomembno za tistega, ki pri vas čisti. Čiščenje rolet je precej enostavnejše kot čiščenje žaluzij.

Žaluzije za razliko od rolet niso namenjene popolni zatemnitvi prostorov, saj z njimi količino svetlobe le reguliramo. Žaluzije, pa naj še tako dobro tesnijo svetlobo, vam v urbanem okolju, kjer je veliko luči, popolne teme ne bodo mogle zagotoviti. Za rolete se tako običajno odločamo v spalnih prostorih in kopalnici, v bivalnih in poslovnih prostorih, predvsem tistih, z večjimi zastekljenimi površinami, pa so običajno pogostejši izbor žaluzije.


Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio