Čiščenje notranjih žaluzij

Žaluzije so zelo primerne za senčenje in tudi zakrivajo nas pred radovednimi pogledi, vendar pa imajo tudi tisto, nekoliko manj zaželeno plat. Tako kot vse okoli nas tudi žaluzije potrebujejo nego, natančneje čiščenje. Če smo dosledni, kar pomeni, da jih očistimo približno na pol leta, bomo za čiščenje potrebovali manj časa, če pa jim nekaj let ne bomo namenjali pozornosti, se bomo morali okoli njihovega čiščenja nekoliko bolj potruditi.

Kot na vseh površinah v naših bivališčih, se tudi na žaluzijah nabira prah. Žaluzije, ki so izdelane iz kakovostnih materialov in nekoliko novejšega datuma, so za vzdrževanje precej enostavne. V najboljšem primeru jih boste lahko očistile le z omelom za čiščenje prahu, ali pa boste nečistoče preprosto obrisali z vlažno krpo. Res pa je, da boste potrebovali nekoliko potrpežljivosti, saj imajo žaluzije kar precej rež.

Če ste na žaluzije pozabili malo dlje časa, kot je priporočljivo, se boste morali na boj z nečistočami nekoliko bolj pripraviti. Če imate PVC žaluzije, potem lahko topli vodi dodate malo tekočega mila ali detergenta za pomivanje posode, medtem, ko si pri kovinskih žaluzijah lahko pomagate z mešanico alkohola. Zadnji vam bo pomagal raztopiti tisto najbolj trdovratno umazanijo. Pri lesenih žaluzijah boste morali biti nekoliko pazljivejši. Uporabite le tista čistila, ki se običajno uporabljajo za čiščenje lesa, torej parketa in drugih lesenih oblog.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio