Barva leta 2023 je Viva Magenta

Barve so sestavni del našega življenja in pogosto poskrbijo tudi za naše boljše razpoloženje. Vsakemu od nas so ene barve bolj in druge manj pri srcu. Zato smo včasih bolj, drugič manj naklonjeni trenutnim modnim barvam. Od leta 2000 modne barvne smernice narekuje tudi podjetje Panton, saj vsako leto izbere barvo, ki narekuje barvne smernice v oblikovanju in modi. Letos je ta barva Viva Magenta 18-1750.

Lansko leto je bila najbolj aktualna barva Very Peri, dinamična kombinacija modre, rdeče in vijolične barve. Barva leta 2023 Viva Magenta izhaja iz družine rdečih odtenkov, je prvinska barva in med drugim predstavlja ravnovesje med toplimi in hladnimi toni. Našli jo bomo nekje med rdečo, rožnato in vijolično barvo, lahko bi celo rekli, da gre za različico škrlatne barve.

Izbrana barva spodbuja vesele občutke in napoveduje optimistične čase. Je drzna, a jo je hkrati enostavno vzljubiti, saj v nas sproži občutek energičnosti, živahnosti in močne nasičenosti. Če ste ljubitelji rdečih in rožnatih odtenkov, vas bodo ti toni razveselili, saj gre za nežen, ženstven odtenek, ki vzbuja tudi blaginjo.

Ne nagovarjamo vas, da si izberete rolete ali žaluzije v barvi leta, lahko pa si v tej barvi omislite kakšen manjši modni dodatek, ki se bo k vašim roletam ali žaluzijam lepo padal.

Rolete Kosec

Naša lokacija

Rolete Kosec

Steletova ulica 4, 1234 Mengeš
Copyright Rolete Kosec ©2019
Izdelava: MMstudio