Dobro ime in kakovost za dolgoročni uspeh

11. 09. 2014

Aktualno

Na 47. MOS so bili 10. septembra 2014 podeljeni znaki kakovosti SQ. Prejelo jih je 20 podjetij, ki so dosegla najvišje standarde, ki jih predpisuje Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO). V imenu podjetja Rolete Kosec d.o.o. je priznanje prejel Marjan Kosec.

 

Dobro ime in kakovost za dolgoročni uspeh

Na 47. MOS so bili 10. septembra 2014 podeljeni znaki kakovosti SQ. Prejelo jih je 20 podjetij, ki so dosegla najvišje standarde, ki jih predpisuje Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO). 

 

Kot je povedal predsednik SZKO Janez Benčina, je znak SQ (Slovenska kakovost) v Sloveniji cenjena in popularna blagovna znamka. 

 

V Sloveniji je bilo doslej podeljenih 200 revitaliziranih znakov SQ, zato so v SZKO optimistični glede prihodnosti znaka. Prepričani so, da se bo vse več dobrih slovenskih podjetij odločalo za pridobitev znaka Slovenska kakovost. To je namreč po eni strani pomoč njihovem boljšem poslovanju, po drugi pa krepi prepoznavnost slovenskega gospodarstva v tujih deželah.

 

Po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Metoda Dragonje, ki je podeljeval znake kakovosti, je danes kakovost pogoj, da lahko karkoli ponudimo in konkuriramo na trgu.

 

Znak SQ lahko pridobijo podjetja vseh velikosti, od največjih družb do samostojnih podjetnikov in obrtnikov, a morajo izkazati dobre poslovne rezultate in visoko kakovost izdelkov in/ali storitev. »Pridobljeni znak SQ pomeni veliko konkurenčno prednost, saj je simbol prepoznane in preverjene kakovosti,« je še povedal Benčina. Znak prejemniku zagotavlja lažjo prepoznavnost kakovosti in izvora slovenskih izdelkov in storitev doma in v tujini, spodbuja dvig kakovosti, hkrati pa predstavlja močno promocijsko orodje.

 

več o tem